Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 Axa prioritară 6 “Educatie si competente”.

ARTICOL DESPRE ACTIVITATILE PROIECTULUI MEDIIA

Proiectul MEDIIA si-a propus sa aduca in prim planul activitatilor sale realizarea mai multor laboratoare practice in beneficiul reprezentantilor grupului tinta cursanti si studenti, prin oferirea posibilitatii ca acestia sa lucreze impreuna cu profesionisti din domeniul media in organizarea si organizarea unor emisiuni de televiziune.

In luna iulie, s-au realizat mai multe emisiuni în colaborare cu TV Galati și Centrul de Studii Proilavia, filmate in studioul de televiziune al Universitatii Danubius, in care cursantii Colegiului Danubius de la specializarea cameraman-fotoreporter au indeplinit rolurile de cameraman si de editor imagine, montajul emisiunii fiind realizat de catre TV Galati.

Invitați de seama la a doua colaborare cu Televiziunea Galati-Braila pentru realizarea emisiunii “Pasionat de viata”: Vasile Badilas, ranger Parcul Național Munții Macinului, Dr. Ailincai Sorin-Cristian, cercetator și managerul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, Dr. Stanica Pandrea, șef secție Arheologie, Muzeul Brăilei “Carol I”, Conf. univ. dr. Costin Croitoru, cercetător, secția Arheologie, Muzeul Brăilei “Carol I” și cadru didactic la Universitatea de Stat “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul și Rectorul Universității “Danubius” din Galati, Conf. univ. dr. Andy Pușcă.

A doua emisiune realizata in colaborare cu TV Galati-Braila, de aceasta data in studioul MEDIIA din cadrul Universitatii Danubius, studio care a beneficiat de investitii substantiale prin proiectul MEDIIA! Cameraman si prelucrare video: Constantin Lepadatu, Colegiul Danubius, specializarea: Cameraman-Fotoreporter.

Constantin Lepadatu, Colegiul Danubius, specializarea: Cameraman-Fotoreporter

Tot in luna iulie, in colaborare cu Tv Galați-Brăila la realizarea emisiunii “Pasionat de viata”! in Delta Dunării, alături de un invitat special, domnul Grigore Baboianu, Guvernator al Biosferei pentru mulți ani! Cursantii Colegiului Danubius au filmat si au montat aceasta emisiune, care a fost difuzata de postul regional de televiziune, TV GALATI BRAILA.

,,A fi antreprenor,, a fost tema celei de-a patra emisiuni filmate in studioul de televiziune al Universitatii Danubius. Tema emisiunii a reprezentat provocarea de a fi antreprenor de succes în aceste momente economice. Au fost prezentate povestile a patru dintre cei cinci gălățeni care au accesat proiecte Start Up, într-o emisiune care se dorește a fi un imbold pentru toti antreprenorii.

Imagine și montaj: Lucian Panait și Constantin Lepădatu
Realizat în Studioul Media al Universității Danubius Galați
Procesare și broadcasting: TV Galați-Brăila

In cadrul acestor activitati, proiectul MEDIIA raspunde nevoii cursantilor de a pune in practica tehnicile de filmare, tacticile de montaj care au fost discutate in cadrul cursurilor desfasurate in timpul anului scolar in cadrul Colegiului Danubius.

Oana Draganescu, Expert comunicare, identificare, informare, selectare și relații publice pentru identificarea și selecția Grupului Țintă