Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 Axa prioritară 6 “Educatie si competente”.

SEMINAR FOCSANI 

DEZVOLTAREA CREATIVITATII IN INVATAMANTUL TERTIAR UNIVERSITAR SI NON UNIVERSITAR

In data de 10 octombrie, expertii proiectului MEDIIA au organizat cel de-al 5lea Seminar Regional cu tema DEZVOLTAREA CREATIVITATII IN INVATAMANTUL TERTIAR SI NON UNIVERSITAR, in municipiul FOCSANI.

Tematica acestui eveniment a vizat punctarea aspectelor esentiale in dezvoltarea creativitatii in procesele de invatare din cadrul invatamantului tertiar universitar si non universitar.

Creativitatea reprezinta una dintre calitatile esentiale pentru ca procesul de invatare in invatamantul tertiar universitar si non universitar sa aduca beneficiile scontate pentru cursanti si pentru student, fiind o componenta de baza in dezvoltarea de programe de studii atragatoare pentru tineri.

Expertii proiectului MEDIIA care au organizat si participat la acest eveniment au adus in discutie aspectele esentiale ale dezvoltarii de noi programe de studii care sa fie realizate pornind de la principiile folosirii creativitatii ca si element educational principal in procesul educational.

NEWSLETTER SEMINAR REGIONAL NR. 7

BARLAD

CALITATEA IN PLANIFICAREA STAGIILOR DE PRACTICA

In cadrul proiectului MEDIIA, s-a organizat cel de-al 7-lea seminar regional, in municipiul BARLAD, in data de 17.10.2020, de la 10-14.

Expertii proiectului MEDIIA au dezbatut subiecte legate de modalitatile in care se pune accentul pe cresterea calitatii in activitatile de planificare a stagiilor de practica pentru studentii Universitatii Danubius.

Stagiile de practica sunt o componenta vitala a procesului de educatie, asigurandu-se, astfel, trecerea de la modelul educatiei clasice, traditionale, catre piata muncii, catre specialistii din domeniul profesional respectiv.

Seminarul regional nr. 7 a fost un eveniment care a reunit specialistii in educatie din cadrul proiectului MEDIIA cu persoane interesate sa participe la cresterea calitatii in planificarea stagiilor de practica din domeniul universitar.

NEWSLETTER

SEMINAR REGIONAL NR. 6 – BUZAU

”Bune practici ale proiectelor Erasmus ca parte a reformarii/integrarii invatamantului tertiaruniversitar si non-universitar”

În cadrul proiectului M.E.D.I.I.A (Metode Educationale pentru Dezvoltarea Invatamantului Inovativ Antreprenorial, 122859), în data de 15.10.2020, în intervalul orar 16:00-20:00, la sediul Centrului de Înscriere Danubius din municipiul Buzau, a avut loc SEMINARUL REGIONAL NR 6, in care s-au discutat aspecte care se refera la experienta proiectelor ERASMUS in dezvoltarea de noi oportunitati de practica pentru studentii danubieni. Invatamantul tertiar universitar si non universitar poate fi reformat cu ajutorul bunelor practici ale proiectelor ERASMUS, care pot oferi know how in ceea ce priveste dezvoltarea de noi tipuri de colaborare intre tarile din blocul european. S-a pus accent pe dezvoltarea d enoi proiecte ERASMUS care sa ajute la dezvoltarea de noi oportunitati de schimb de practici internationale.

NEWSLETTER

SEMINAR REGIONAL NR. 8 – ROMAN

DEZVOLTAREA CREATIVITATII IN INVATAMANTUL TERTIAR UNIVERSITAR SI NON UNIVERSITAR

In municipiul ROMAN, JUD. NEAMT, s-a desfasurat Seminarul Regional nr. 8, in cadrul caruia expertii proiectului MEDIIA au discutat cu invitatii despre dezvoltarea creativitatii in invatamantul tertiar universitar si non universitar. Aceasta parte a procesului de invatamant este considerata de expertii in educatie ca fiind de o importanta majora pentru a se puatea atinge obiectivele propuse pentru ca procesul de predare-invatare sa fie efficient. Seminarul regional nr 8 s-a desfasurat in data de 24 octombrie, la Centrul de Inscriere Danubius din Roman, in intervalul orar 10-14.