Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 Axa prioritară 6 “Educatie si competente”.

PARTENERI MEDIA IN CADRUL UNUI EVENIMENT DEDICAT ZILEI REGALITATII

„TIMPURI ALE MEMORIEI: 10 MAI 1866 – 1877 – 1881”. Evocarea zilei de 10 mai în istoria României | Vernisajul expoziției temporare „Steaua și Coroana României” – colecția particulară „Marius Diaconu” | Recital cameral susținut de Cvintetul Filarmonicii „Lyra-George Cavadia”, Brăila | Ceremonial demonstrativ de acordare a decorațiilor | Microrecital de cântece patriotice susținut de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila – luni, 10 mai 2021, ora 14.00, la sediul Muzeului Brăilei „Carol I” (Piața Traian, nr. 3)
10 mai are în istoria românilor o semnificație aparte, motiv pentru care, multă vreme, a și fost Ziua Națională a României (1866-1916 și 1918-1947). Actualmente, Legea nr. 103 din 14 mai 2015 stabilește faptul că „Ziua de 10 Mai va fi sărbătorită în fiecare an ca sărbătoare națională” prin organizarea de manifestări cultural-artistice.
Prin urmare, deloc întâmplător, Muzeul Brăilei „Carol I” a celebrat această zi printr-o suită de manifestări specifice, reunite sub titlul „Timpuri ale memoriei: 10 mai 1866 – 1877 – 1881”. Cu acest prilej a fost evocată semnificația zilei de 10 mai și s-a deschis expoziția temporară „Steaua și Coroana României”, organizată cu ordine, decorații și efecte militare din colecția particulară „Marius Diaconu”. Partea festivă a acestui eveniment a fost întregită de un Recital cameral susținut de Cvintetul Filarmonicii „Lyra-George Cavadia” – Brăila. În partea a doua a fost reconstituit demonstrativ un ceremonial de acordare a decorațiilor, acompaniat de un microrecital de cântece patriotice susținut de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila.
Coordonator: dr. Costin Croitoru, manager interimar al Muzeului Brăilei „Carol I”.
La eveniment au participat Francisk Iulian Chiriac, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila; Ionel Epureanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Brăila; Ciprian Ionuț Dobre, vicepreședinte al Consiliului Județean Brăila; Viorel Marian Dragomir, primarul Municipiului Brăila; Doinița Ciocan, viceprimar al Municipiului Brăila; Nicuşor Ciocan, prefectul Judeţului Brăila.
Video: Gabriel Stoica (Muzeul Brăilei „Carol I”)

SEMINAR REGIONAL Tehnici inovative de predare si invatare pentru studentii din învăţământul terţiar universitar şi non-universitar: gamificare, mobilitate transnationala, laboratoare interdisciplinare de practica si învățare cooperativa, învățare prin practica si job-shadow

SEMINARUL REGIONAL CARE VA AVEA LOC IN LOCALITATEA INSURATEI, JUDETUL BRAILA, VA AVEA CA TEMA PRINCIPALA UNA DINTRE CELE MAI INOVATIVE ABORDARI IN EDUCATIA MODERNA – Gamificare, mobilitatea transnationala, laboratoarele interdisciplinare de practica si învățare cooperativa, învățarea prin practica si job-shadowing-ul presupun tehnici de predare si invatare cu un profund caracter inovativ adresate studentilor din învăţământul terţiar universitar şi cel non-universitar.

Gamificarea învățării trebuie inteleasa prin prisma functiei acesteia de element motivational adresat profesorilor din învăţământul terţiar universitar şi cel non-universitar capacitati să isi dinamizeze actul de predare-invatare prin utilizarea designului jocurilor video și elementelor de joc în cadrul mediilor de învățare. Scopul gamificarii il consta in maximizarea satisfactiei studentilor si implicarii acestora in procesul de invatare prin captarea constanta a interesului in tematicile studiate și, implicit prin permanentizarea dorintei acestora de a continua să învețe. Gamificarea include elemente care cuprind jocuri si care fac posibil ca aceste jocuri sa devina atat distractive cat si motivante pentru studentii implicati si marcheaza, prin excelenta, introducerea elementelor de joc într-o situație non-joc.

De asemenea, o alta tema importanta care va fi adusa in prim plan, se refera la conceptul de JOB SHADOW.

Job shadowing-ul (sau work shadowing-ul) marcheaza un amplu program de învățare la locul de muncă, de dezvoltare a carierei și, respectiv, de dezvoltare a leadershipului – program ce implică lucrul in mod direct al unui angajat experimentat cu un alt angajat, un viitor angajat – sau, in contextul de fata un student din învăţământul terţiar universitar sau cel non-universitar – care sa poata asimila noi aspecte legate de slujbă si organizație sau anumite comportamente, abilitati ori competențe.
Job shadowing-ul influenteaza in mod pozitiv capacitatea de a transmite cunoștințe și expertiză de la un individ la altul, munca planificată, gestionarea informatiilor, crearea de rețele, feedback-ul și colaborarea din cadrul departamentelor.