Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 Axa prioritară 6 “Educatie si competente”.

PROIECT COFINANȚAT DE UNIUNEA EUROPEANĂ DIN FONDUL EUROPEAN STRUCTURAL ȘI DE INVESTIȚII PRIN PROGRAMUL OPERAȚIONAL CAPITAL UMAN 2014 – 2020

  • Axa prioritara: 6 – Educatie si competente
  • Obiectiv specific: Operatiune compozita OS. 6.7, 6.9, 6.10
  • Titlu Proiect: Metode Educationale pentru Dezvoltarea Invatamantului Inovativ Antreprenorial – M.E.D.I.I.A
  • Axa prioritara: 6 – Educatie si competente

In luna martie 2020, in cadrul Proiectului MEDIIA, atentia s-a concentrat pe activitati desfasurate in beneficiul grupului tinta. Cursantii Colegiului Danubius au participat la primul laborator practic, desfasurat in studioul de televiziune al Universitatii Danubius, si organizat de expertii activitatii 4.2. (Florinel Iftode, Expert metodologii didactice, Ana Alina Ionescu Dumitrache, Expert metodologii didactice si Gabriela Marchis, Expert metodologii didactice) impreuna cu parteneri de la TV Galati si cu designerul Doru Trandafir.

Cursantii au invatat ce inseamna sa fii operator de imagine pe teren, in cadrul unui vox si care sunt pasii unui interviu reusit. Specialistii de la TV GALATI au imaginat un scenariu in care un reporter de televiziune, insotir de un operator de imagine, iau un interviu pe teren (vox) unei persoane, astfel incat, cursantii din grupul tinta au beneficiat de experienta de teren a celor doi parteneri din mediul de afaceri si expertiza didactica a expertilor proiectului care au creat cadrul pentru desfasurarea acestui laborator practic.

Astfel de activitati vor avea loc lunar, fiind unul dintre rezultatele proiectului, in beneficiul cursantilor care vor participa la diverse astfel de intalniri de lucru organizate de experti din cadrul proiectului impreuna cu diversi parteneri care sustin acest proiect si care s-au alaturat scopurilor noastre privind inovarea in invatamantul tertiar universitar si non universitar, si carora, toti expertii din proiectul MEDIIA le sunt recunoscatori ca au acceptat acest parteneriat.

De asemenea, tot in luna martie se va desfasura primul curs (online) destinat altei categorii de grup tinta – cadrele didactice ale Universitatii Danubius! Pe 30 martie, incepand cu ora 10.00, pe platforma DANUBIUS ONLINE, se va organiza cursul INSTRUMENTELE ICF PENTRU INCLUZIUNEA PROFESIONALĂ A STUDENŢILOR CU NEVOI SPECIALE.